Ontdek jouw smaak

Welke wijn je kiest, hangt af van het drinkmoment en wat je erbij eet. Maar: óók van je smaak. We Share Wine deelt wijn in 6 smaakstijlen in. De meeste mensen houden van meerdere smaakstijlen. Probeer verschillende stijlen uit voor verschillende drinkmomenten. Zo kun je in de toekomst makkelijker een wijn kiezen!

Als je een stukje doorscrollt, zie je welke smaakstijlen we hanteren. Die komen overeen met hoe de meeste wijnmakers en wijnkenners wijnen omschrijven. Wij hebben letterlijk elke wijn die we aanbieden zelf geproefd. Als vinologen zijn we ervaren proevers en zo hebben we aan elke wijn een smaakstijl gekoppeld.

De smaakstijlen van We Share Wine

Fris en fruitig

  • Verfrissende smaak & fruitige aroma’s
  • Relatief hoge zuurgraad
  • Vaak jonge wijn
  • In witte wijn ruik je vaak citrusvruchten, druiven, groene appel, frisse peer
  • In rode wijn of rosé ruik je vaak aardbei, framboos, kers, banaan en kaneel

Fris en mineraal

  • Frisse wijn
  • Relatief hoge zuurgraad
  • In de smaak spelen andere aroma’s dan het frisse fruit de boventoon
  • In witte wijn ruik je vaak citrus, limoen, witte perzik, passiefruit en een beetje witte peper. Het mineralige proef je aan iets ziltigs en kalk
  • In rode wijn ruik je vaak zwavel, vuursteen en teer

Zacht en elegant

  • Toegankelijke wijnen met een zachte, verfijnde textuur
  • De wijnen zijn niet heel uitgesproken en hebben zachte tannines
  • In witte wijn ruik je vaak amandel, kamille, gele appel, toast en brioche
  • In rode wijn ruik je vaak cacao, zoete tabak, vanille, kruidnagel en lavendel

Vol en krachtig

  • Wijnen met veel smaak en krachtige aroma’s
  • Witte wijnen smaken vol, rode wijnen zijn robuust
  • Krachtpatsers die je zo kunt drinken maar ook goed combineren met eten
  • In witte wijn ruik je vaak mango, ananas, geroosterde amandel en koekkruiden
  • In rode wijn ruik je vaak cacao, leer, tabak, vanille, braam, rode pruim en dille

Rijp en complex

  • Wijnen met een geconcentreerde smaak die ruiken naar rijpe tonen
  • Er gebeurt veel in je mond, daardoor combineren ze goed met eten maar zijn ze ook een feestje om zo te drinken
  • In witte wijn ruik je vaak hazelnoot, honing, paddenstoel, ananas, abrikoos, suikermeloen, perzik, lychee, gedroogde abrikoos, marsepein en boter
  • In rode wijn ruik je vaak zwarte kers, zwarte bes, braam, tabak en zoete balsamico

Rijk en aromatisch

  • Wijnen met een rijk mondgevoel en een explosieve geur en smaak
  • Smaak en geur worden gedomineerd door de kenmerkende aroma’s van de druif
  • Over het algemeen kunnen sommige wijnen wat zoetig overkomen
  • In witte wijn ruik je vaak rijpe peer, mandarijn nootmuskaat en koffie
  • In rode wijn ruik je vaak koffie, mokka, toffee, vanille, zwarte bes, zwarte peper, leer en gedroogd fruit