Prachtige pinotage van jonge wijnmaker uit Zuid-Afrika.
Rijpe rode kers, cranberry, rode bessen en iets kruidigs vragen erom lichtgekoeld geschonken te worden. Smaakvolle restaurantwijn.
Mondgevoel
Super strak
Filmend
Smaakgehalte
Laag
Hoog
Smaaktype
Heel fris
Rijp
Zoetheid
Droog
Zoet
Drinken bij...
Deze pinotage is het helemaal als je op zoek bent naar een topvondst of iets bijzonders tijdens een culinair avondje. Zet hem 20 minuten voor je gaat eten in de koelkast en dan is hij heel erg lekker bij het eten.
Indiase keuken
Stevige pasta gerechten
Lamsvlees
Gebraden eend, hert
Groentegerechten
Ik vind het heel leuk om mensen eens andere wijn te laten proeven dan de usual suspects. Deze pinotage is altijd weer een voltreffer: veel fruit, zachte tannines en zeker niet te zwaar.
Dries
Wijnliefhebber
Een stukje
achtergrond
De pinotage hóórt echt bij Zuid-Afrika. Deze druif dankt z’n herkomst aan de druivenrassen pinot noir en hermitage (oftewel cinsault), vandaar de naam pinotage. Dat was geen spontane kruising, maar werd gedaan door Abraham Izak Perold, aan de universiteit van Stellenbosch. Sinds de jaren 90 is de druif heel populair. Dat heeft-ie te danken aan zijn fruitige smaak. Als je de pinotage ietsje koelt, is hij fantastisch bij kruidige gerechten. Denk aan een Indiase curry bijvoorbeeld. Of schenk hem bij gerechten van de barbecue. Een iets oudere pinotage is heel lekker bij paddenstoelen en kazen of paté. Deze Angus Paul heeft overigens geen eigen wijngaard: hij maakt gebruik van de topwijngaarden van vrienden en bekenden. De druiven zin met de hand geplukt en de wijnen worden op een zo natuurlijk mogelijke manier geproduceerd.