Rijpe en complexe ‘orange wijn’ voor wie eens iets anders dan anders wil proeven.

Druivenras

Grüner veltliner

Oogstjaar

2016

Type

Oranje

Alcohol

11.5%

Smaak

Rijp en Complex

Drink temp.

12 - 13 °C

Streek

Neder Oostenrijk, Oostenrijk

Inhoud

0.75 liter

Classificatie

Weinhof Uibel

Naam

Apertus Grüner Veltliner Orange

Producent

Weinhof Uibel

Deel deze wijn

In deze Oostenrijkse wijn ruik je rijpe gele appel, abrikoos, rijpe perzik, brooddeeg, hazelnoten en zelfs een beetje hooi. Hij smaakt puur, vol, licht bitter en karaktervol. Het is een donkergele wijn die troebel oogt. Deze grüner veltliner is zo bijzonder. Een mooie kennismaking met een orange wine!

Mondgevoel

Super strak

Filmend

Smaakgehalte

Laag

Hoog

Smaaktype

Heel fris

Rijp

Zoetheid

Droog

Zoet

Drinken bij...

Een orange wijn heeft een heel eigen smaak, waar je even aan moet wennen. Toch is deze wijn fijn voor bij de borrel met een hapje erbij zoals zoete aardappelfriet of bij een gedurfd gerecht zoals curry. Drink orange wijn iets warmer dan witte wijn. 12-13˚C is perfect. 

  • Vette vis

  • Vleesgerechten van kip tot rood vlees

  • Tapas

  • Curry's

  • Witte schapenkaas

Ik hou ervan, een wijnhuis dat álles anders doet. Het wijnhuis werkt bio-dynamisch, ze durven orange wijnen te produceren en plakken superstoere etiketten op de flessen. Wijn was nog nooit zo hip.
Cris
Strateeg app-bouwer We Share Wine

Een stukje
achtergrond

Orange wijn, wat is dat? Eigenlijk is het vrij eenvoudig: orange wijn wordt gemaakt van witte druiven. Tijdens het fermenteren worden de schillen en pitten niet gescheiden van het druivensap. Dat geeft de wijn zijn oranje kleur en smaak. Hoe langer de schillen meegisten, hoe donkerder de wijn en hoe uitgesprokener van smaak.

€ 18,95
1