Rijpe en complexe ‘orange wijn’ voor wie eens iets anders dan anders wil proeven.
In deze Oostenrijkse wijn ruik je rijpe gele appel, abrikoos, rijpe perzik, brooddeeg, hazelnoten en zelfs een beetje hooi. Hij smaakt puur, vol, licht bitter en karaktervol. Het is een donkergele wijn die troebel oogt. Deze grüner veltliner is zo bijzonder. Een mooie kennismaking met een orange wine!
Mondgevoel
Super strak
Filmend
Smaakgehalte
Laag
Hoog
Smaaktype
Heel fris
Rijp
Zoetheid
Droog
Zoet
Drinken bij...
Een orange wijn heeft een heel eigen smaak, waar je even aan moet wennen. Toch is deze wijn fijn voor bij de borrel met een hapje erbij zoals zoete aardappelfriet of bij een gedurfd gerecht zoals curry. Drink orange wijn iets warmer dan witte wijn. 12-13˚C is perfect.
Vette vis
Vleesgerechten van kip tot rood vlees
Tapas
Curry's
Witte schapenkaas
Ik hou ervan, een wijnhuis dat álles anders doet. Het wijnhuis werkt bio-dynamisch, ze durven orange wijnen te produceren en plakken superstoere etiketten op de flessen. Wijn was nog nooit zo hip.
Cris
Strateeg app-bouwer We Share Wine
Een stukje
achtergrond
Orange wijn, wat is dat? Eigenlijk is het vrij eenvoudig: orange wijn wordt gemaakt van witte druiven. Tijdens het fermenteren worden de schillen en pitten niet gescheiden van het druivensap. Dat geeft de wijn zijn oranje kleur en smaak. Hoe langer de schillen meegisten, hoe donkerder de wijn en hoe uitgesprokener van smaak.