Frisse en fruitige biologische rosé om het weekend mee in te luiden.
Verrukkelijk zacht is-ie, deze rosé. Doe je ogen dicht en ruik aardbeien, bramen en wat kruidigheid. Dat heeft deze Bacchus te danken aan de druiven grenache, merlot en syrah.
Mondgevoel
Super strak
Filmend
Smaakgehalte
Laag
Hoog
Zoetheid
Droog
Zoet
Smaaktype
Heel fris
Rijp
Drinken bij...
Zeg je borrel, dan zeg je Bacchus. Zo lekker, hij is niet voor niets vernoemd naar de Romeinse wijngod. Je kunt ‘m ook met een gerust hart schenken als aperitief of op een feestje.
Sandwiches mozzarella-tomaat
Salade geitenkaas
Clubsandwich met kip
Beenham van de BBQ
Borrelnoten
Rosé doet me altijd denken aan lange weekendlunches buiten op de veranda. En als het écht heel warm is, doe ik stiekem wel eens een ijsblokje in mijn rosé. Al is dat natuurlijk eigenlijk not done.
Pascal
UX-designer We Share Wine
Een stukje
achtergrond
Biologische wijn, wat is dat eigenlijk? Simpel: er worden alleen maar biologisch geteelde druiven gebruikt. Er worden in de wijngaard dus geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt, en ook geen kunstmest. Wat dan wel? Kruiden bijvoorbeeld die schadelijke insecten weren. Op deze fles vind je het Agriculture Biologique keurmerk.