Zachte en elegante Italiaanse wijn die van je Italiaanse diner een echt feestmaal maakt.
Je ruikt rood fruit, toast en specerijen als kruidnagel en laurier. Dat levert een wijn op met een intense smaak die niet overheerst.
Mondgevoel
Super strak
Filmend
Smaakgehalte
Laag
Hoog
Smaaktype
Heel fris
Rijp
Zoetheid
Droog
Zoet
Drinken bij...
Z’n verfijnde structuur en zachte smaak is een aanrader bij het eten, zeker als dat een Italiaans diner is. Ook een mooie wijn voor een speciaal moment of de feestdagen.
Spaghetti bolognese
Pasta met pompoen en salie
Rood vlees
Wild
Gerechten met paddestoelen zoals risotto
Piemonte is een echt rodewijngebied. De barberadruif hóórt hier gewoon. Ik schenk hem graag als ik uitgebreid Italiaans ga koken. Met lekker veel boter en kaas.
Nick
Illustrator We Share Wine
Een stukje
achtergrond
Heb je wel eens van het Barbera-schandaal gehoord? In 1985 werd bekend dat een aantal Barbera wijnmakers methanol toevoegde aan de wijnen, om de kosten van de wijnproductie te verlagen. Maar: hierdoor overleden een aantal mensen en een aantal mensen werd blind. Je begrijpt: de vraag naar Barbera kelderde. Gelukkig ligt dat ver achter ons en kunnen we weer genieten van deze mooie druif.