Zachte en elegante Beaujolais Blanc die je vooral niet te koud moet drinken.
De rode beaujolais kende je waarschijnlijk al. Maar een witte? Hij heeft aroma’s van appel, peer, mandarijn en een klein botertje. Verrukkelijk!
Mondgevoel
Super strak
Filmend
Smaakgehalte
Laag
Hoog
Smaaktype
Heel fris
Rijp
Zoetheid
Droog
Zoet
Drinken bij...
Wil je indruk maken of heb je een feestje of culinair avondje gepland, dan is dit jouw wijn. Lekker als aperitief of bij een licht voorgerecht. Drink de wijn niet te koud.
Aperitief
Witvis of escargots met boter
Salade met kip
Vegetarische salade met tomaat, mozzarella, pijnboompitten
Ravioli met kaas gevuld
Wat een vondst, deze witte beaujolais! Een speld in een hooiberg zelfs, want maar 1% van de wijnen in de Beaujolais is wit. Hij is gemaakt van chardonnaysdruiven, en dat geeft ‘m dat kleine botertje.
Sarisa
Vinoloog
Een stukje
achtergrond
Beaujolais had wel een beetje een imagoprobleem. Veel mensen vonden het ‘fruitsap’ in plaats van wijn. Gelukkig is de regelgeving aangescherpt, waardoor er kwalitatief weer betere wijnen worden geproduceerd in de Beaujolais. Naast heerlijke crus de Beaujolais die we ook hebben, is deze witte echt topvondst.