Fris en mineraal, dat is deze witte wijn met een klein bubbeltje. Kom maar op met dat feestje!
Deze droge wijn met een lichte mousse smaakt naar wit fruit en citrus. Je krijgt er spontaan een glimlach van op je mond!
Mondgevoel
Super strak
Filmend
Smaakgehalte
Laag
Hoog
Smaaktype
Heel fris
Rijp
Zoetheid
Droog
Zoet
Drinken bij...
Van deze frizzante (lichte bubbel) tijdens een feestje, picknick of die boottocht met vrienden wordt iedereen blij. Ook heel lekker als aperitief met harde kazen.
Lichte voorgerechten
Ceviche
Powké bowl met tonijn of vega met soja
Vis zoals kreeft, gamba's en oesters
Asperges
Deze bubbel doet me denken aan een avond met vrienden aan het strand. Hij bruist heel licht en dat vind ik er lekker aan.
Cris
Strateeg app-bouwer We Share Wine
Een stukje
achtergrond
Het lichte bubbeltje heeft deze wijn te danken aan de manier waarop de wijn gemaakt is. De witte basiswijn gist eerst enkele weken bij lage temperatuur (15 ͒C). Vervolgens wordt er suiker en gist toegevoegd en vindt er een 2e gisting plaats. Die 2e gisting zorgt voor de fijne belletjes. Goed verhaal voor bij het ontkurken: je wijn komt uit de kelders van het Castillo Perelada. En dat ze er écht wijn kunnen maken, blijkt wel uit het feit dat Salvador Dalí himself wijn bij het kasteel kocht. Bovendien maakt de wijn Blanc Pescador in samenwerking met de CRAM foundation, zich sterk voor onze zee en het tegengaan van plastic soepen. Hiermee worden heel veel bewoners (schildpadden, vissen, krabben etc.) gered van de plastic soep, veroorzaakt door de mensen die deze vervuilen met hun afval.