Fris en mineraal, dat is deze witte wijn met een klein bubbeltje. Kom maar op met dat feestje!

Druivenras

Macabeo, Parellada, Xarel.lo

Oogstjaar

2021

Type

Wit

Alcohol

11.5%

Smaak

Fris en Mineraal

Drink temp.

8 - 10 °C

Streek

Costa Brava, Spanje

Inhoud

0.75 liter

Naam

Blanc Pescador CRAM

Producent

Castillo Perelada

Deel deze wijn

Deze droge wijn met een lichte mousse smaakt naar wit fruit en citrus. Je krijgt er spontaan een glimlach van op je mond!    

Mondgevoel

Super strak

Filmend

Smaakgehalte

Laag

Hoog

Smaaktype

Heel fris

Rijp

Zoetheid

Droog

Zoet

Drinken bij...

Van deze frizzante (lichte bubbel) tijdens een feestje, picknick of die boottocht met vrienden wordt iedereen blij. Ook heel lekker als aperitief met harde kazen.

  • Lichte voorgerechten

  • Ceviche

  • Powké bowl met tonijn of vega met soja

  • Vis zoals kreeft, gamba's en oesters

  • Asperges

Deze bubbel doet me denken aan een avond met vrienden aan het strand. Hij bruist heel licht en dat vind ik er lekker aan.
Cris
Strateeg app-bouwer We Share Wine

Een stukje
achtergrond

Het lichte bubbeltje heeft deze wijn te danken aan de manier waarop de wijn gemaakt is. De witte basiswijn gist eerst enkele weken bij lage temperatuur (15 ͒C). Vervolgens wordt er suiker en gist toegevoegd en vindt er een 2e gisting plaats. Die 2e gisting zorgt voor de fijne belletjes. Goed verhaal voor bij het ontkurken: je wijn komt uit de kelders van het Castillo Perelada. En dat ze er écht wijn kunnen maken, blijkt wel uit het feit dat Salvador Dalí himself wijn bij het kasteel kocht. Bovendien maakt de wijn Blanc Pescador in samenwerking met de CRAM foundation, zich sterk voor onze zee en het tegengaan van plastic soepen. Hiermee worden heel veel bewoners (schildpadden, vissen, krabben etc.) gered van de plastic soep, veroorzaakt door de mensen die deze vervuilen met hun afval.

€ 8,95
1