Fris en mineraal. Zo kun je deze cava het best omschrijven.

Druivenras

Xarel Lo, Parellada, Macabeo

Oogstjaar

2017

Type

Mousserend

Alcohol

11.5%

Smaak

Fris en Mineraal

Drink temp.

7 - 8 °C

Streek

Catalonië, Spanje

Inhoud

0.75 liter

Classificatie

D.O. Cava Reserva

Naam

Cava Stars Brut Reserva

Producent

Castillo Perelada

Deel deze wijn

Wat is-ie lekker, deze bubbel uit Catalonië met aroma’s van citrusfruit en groen gras, steenfruit en ook een beetje toast en gist. Fris en lekkere zachte bubbels. Echt een topper. 

Mondgevoel

Super strak

Filmend

Smaakgehalte

Laag

Hoog

Smaaktype

Heel fris

Rijp

Zoetheid

Droog

Zoet

Drinken bij...

Van feest tot verjaardag, van borrel tot avondje tapas: met deze Spaanse bubbel vier je het leven! Cava is goed te combineren met allerlei gerechten. Van voorgerecht tot dessert. 

  • Tapas en snacks

  • Omelet met zalm of andere eiergerechten

  • Vis

  • Curry

  • Sushi

Als het gaat om bubbels, kies ik vaak voor Brut. Dat is de droogste variant. Maar als je van iets minder strak houdt, is sec of demi-sec meer jouw smaak.
Liselot
Art director We Share Wine

Een stukje
achtergrond

Weet jij wat het verschil is tussen cava en prosecco? Cava komt uit Spanje en wordt gemaakt van de xarel.lo- macabeo- en parellada-druif. Prosecco wordt gemaakt in Italië van de glera-druif. Over het algemeen is cava ietsje droger dan prosecco en langer te bewaren. Ook de smaak is anders. Cava is vaak meer kruidig en prosecco wat zoeter. Cava wordt gemaakt via de méthode traditionelle zoals champagne. Hiermee wordt bedoeld dat na het gewone productieproces er een tweede gisting op fles plaatsvindt waardoor de fijne bubbels ontstaan. Deze methode wordt toegepast door wijnmakers die zich richten op een hoge kwaliteit. Cava rijpt minimaal 9 maanden op de fles maar deze cava zelfs 12 maanden. Prosecco wordt anders gemaakt: de betere wijnen via de tankmethode en bij de goedkopere versies wordt er kunstmatig koolzuur in de wijn gespoten zoals bij frisdrank.

€ 13,95
1