Een fruitige en mooi gerijpte cava. Een bubbel om cadeau te doen of het leven te vieren.
Deze bubbel heeft fijne belletjes en aroma’s van aardbeien, frambozen en cranberry’s.
Mondgevoel
Super strak
Filmend
Smaakgehalte
Laag
Hoog
Smaaktype
Heel fris
Rijp
Zoetheid
Droog
Zoet
Drinken bij...
Een cava om indruk mee te maken. Geef ‘m dus gerust cadeau. Of organiseer een etentje, als dát niet feestelijk is! Deze cava doet het goed bij een voorgerecht met vis, maar smaakt óók heel lekker bij een licht zoet dessert, zoals verse aardbeien.
Hors d’oeuvre van vis, vlees, groente of brood
Visgerechten
Tapas zoals calamares
Clubsandwich met kipfilet
Aardbeiendessert
Een brut reserva cava moet wettelijk 15 maanden rijpen op de fles. Perelada houdt zelf 18 maanden of langer aan. Daardoor krijg je een heel mooie mousserende wijn.
Sarisa
vinoloog
Een stukje
achtergrond
Cava is Spaanse voor kelder, en dat verwijst naar de plek waar deze mousserende wijnen rijpen. Cava wordt gemaakt volgens de ‘método tradicional’, in grote lijnen op dezelfde manier waarop champagne wordt gemaakt. Hierbij vindt de eerste vergisting plaats op het vat en de tweede vergisting op de fles. Deze roze cava wordt gemaakt met grenache- en pinot noir druiven.