Vol en krachtig rood voor wie houdt van een stevige, complexe smaak.
Deze krachtpatser van de mourvèdre-druif ruikt naar zwarte bes, bramen en pruim maar ook naar toast en kruidnagel. De smaak is krachtig, met veel rijp fruit.
Mondgevoel
Super strak
Filmend
Smaakgehalte
Laag
Hoog
Smaaktype
Heel fris
Rijp
Zoetheid
Droog
Zoet
Drinken bij...
Zo’n stevig karakter vraagt ook om een stoer moment. Denk barbecue. Denk culinaire avond met vlees in de hoofdrol.
Tomahawk of ribeye
Kalfskoteletten
Pasta met pesto of zalmpasta met verse room
Thaise rundvleesspiesjes
Yakitori
Als mijn vader komt eten, dan staan er twee dingen op het programma: deze rode wijn en stoofvlees dat een hele dag op een laag pitje gesudderd heeft.
Astrid
Copywriter We Share Wine
Een stukje
achtergrond
Shinen met je kennis? Dan vertel je nonchalant dat de mourvèdre-druif in Spanje de monastrell wordt genoemd. Meestal zit-ie in een blend, maar deze wijn is gemaakt van 100% mourvèdre. Geen allemansvriend, wél heel lekker. Deze wijn kun je 6-8 jaar bewaren.