Zachte en elegante witte Rhône-wijn voor bij de borrel.
De drie verschillende druiven in deze wijn zorgen voor een geweldige combi van rijp fruit (zoals gele appel en abrikoos), vlierbloesem en een beetje marsepein.
Mondgevoel
Super strak
Filmend
Smaakgehalte
Laag
Hoog
Smaaktype
Heel fris
Rijp
Zoetheid
Droog
Zoet
Drinken bij...
Deze wijn is een must-have bij de borrel of een avondje wijn-met-hapjes, zoals tapas.
Vietnamese keuken
Marokkaanse keuken
Thaise gerechten
Kip of vis
Tapas
Veel mensen grijpen standaard naar een biertje bij Thais eten. Is ook lekker, maar zo’n zachte wijn uit de Rhône smaakt er ook top bij. Gewoon een keer proberen!
Johan
Strategy Lead app-bouwer We Share Wine
Een stukje
achtergrond
De Rhône is qua omvang het tweede kwaliteitswijnbouwgebied van Frankrijk. De Rhônestreek bestaat uit een noordelijk en zuidelijk deel, als je het hebt over wijn. De Noord-Rhône is hét gebied voor rode wijn die vaak wordt gemaakt van de syrah-druif. In zowel het noorden als het zuiden wordt ook witte wijn gemaakt. Er zijn grote verschillen in bodem, klimaat en wijnbouw tussen de verschillende deelgebieden. De wijngaarden liggen aan de rechteroever van de rivier de Rhône.