Zacht en elegant, deze Côtes du Rhône die je avondje tafelen helemaal compleet maakt.
Kers, bes, pruim, braam, specerijen en iets aards: het zit allemaal in deze prachtige dieprode wijn. De wijn heeft aardig wat tannines dus smaakt het best bij eten.
Mondgevoel
Heel strak
Filmend
Smaakgehalte
Laag
Hoog
Smaaktype
Heel fris
Rijp
Zoetheid
Droog
Zoet
Drinken bij...
Deze wijn verdient aandacht. Hij is sappig en vol, maar ook tanninerijk. Dat maakt hem heel geschikt voor bij het eten. Ook een topper voor de feestdagen!
Langzaam gegaard lamsvlees
Kogelbiefstuk met roomsaus
Confit de canard
Gestoofd rundvlees
Vegetarische gerechten met wilde paddenstoelen
Ik hou wel van wijn die is gemaakt van wijndruiven die hebben moeten ‘werken’. De druiven voor deze Côtes du Rhône moeten het opnemen tegen de pittige mistralwinden. Daardoor rijpen ze wat trager en krijgen ze meer pit en structuur.
Fred
Vinoloog
Een stukje
achtergrond
Deze wijn wordt gemaakt van wijnstokken die zo’n 45 jaar oud zijn. Na het vergisten gaat de wijn zo’n 12 tot 18 maanden betonnen vaten in. Pas daarna wordt-ie gebotteld. Hij is gemaakt van grenache-, syrah- en mourvèdre-druiven.