Viva España! Want wat kunnen ze hier toch rijke en volle tempranillo maken.
Het fruit knalt je glas uit. Denk bramen, aardbei en framboos. Maar je ruikt ook drop, vanille en iets kruidigs. De smaak is intens fruitig en ook kruidig.
Mondgevoel
Super strak
Filmend
Smaakgehalte
Laag
Hoog
Smaaktype
Heel fris
Rijp
Zoetheid
Droog
Zoet
Drinken bij...
Heb je een culinaire avond gepland om écht uit te pakken? Dan is deze volle rode echt jouw wijn. Lekker bij de BBQ en weekendkoken.
BBQ
Gegrilde groenten
Spaanse keuken zoals nachos en enchiladas
Lamsvlees
Krachtige kazen
Als liefhebber van Spaanse rode wijnen heb ik standaard deze tempranillo in huis. Als ik de barbecue aansteek, dan is deze wijn het eerste waar ik aan denk. Ik schenk vaak voordat het vlees erop gaat al een glas in. Zó lekker.
Astrid
Copywriter We Share Wine
Een stukje
achtergrond
De naam van de tempranillo-druif komt van het Spaanse woord temprano, dat vroeg betekent. De druif is namelijk al vroeg in het seizoen rijp en wordt als een van de eerste geoogst. En kom je op het etiket tinto fino, tinta de toro, cencibel of tinto del país tegen? Dat zijn allemaal andere woorden voor tempranillo.