Een echte eetwijn, deze volle en krachtige chardonnay uit het noorden van Spanje.
Geen wijn voor tere zielen, deze Spanjaard. Je ruikt en proeft rijpe appel, perzik, meloen, boter en vanille.
Mondgevoel
Super strak
Filmend
Smaakgehalte
Laag
Hoog
Smaaktype
Heel fris
Rijp
Zoetheid
Droog
Zoet
Drinken bij...
Een gastronomische wijn om uitgebreid van te genieten tijdens een culinaire zaterdagavond met je beste vrienden. Past bij gerechten met room en vetten.
Vette vis, gegrilde vis, kreeft
BBQ
Gegrilde kip
Quiche
Romige kaassoorten
Schenk je een mooie, houtgerijpte chardonnay als deze, serveer hem dan vooral niet te koel. Als hij te koud is, komen z’n aroma’s niet zo goed tot hun recht. Heb je een wijnkoelkast, leg de fles dan in de zone voor 10-12℃. Geen wijnkoelkast? Haal de fles dan zo’n 20 minuten voor je hem serveert uit de koelkast.
Sarisa
Vinoloog
Een stukje
achtergrond
Het valt niet mee om wijn te maken in de Nekeas Vallei, in het noorden van Spanje. Nekeas is dan ook Baskisch voor ‘een plek waar het zwaar werken is’. Het temperatuurverschil tussen dag en nacht kan wel 15 ℃ zijn. Daarbij liggen de wijngaarden voor deze chardonnay op 600 tot 650 meter hoogte op een steenachtige bodem. De druiven rijpen langzaam, maar gestaag en dat levert een meer dan fantastische wijn op.