Frisse en fruitige dessertwijn die zeker niet te zoet is.

Druivenras

Muscat blanc a petit grains

Oogstjaar

N.v.t.

Type

Wit

Alcohol

15%

Smaak

Fris en Fruitig

Drink temp.

6 - 8 °C

Streek

Rhône, Frankrijk

Inhoud

0.75 liter

Classificatie

AOP Muscat Beaumes-de-Venise

Naam

Enigmea

Producent

Domaine de Coyeux

Deel deze wijn

Muscat is een verzamelnaam voor diverse druivenrassen. Ze hebben gemeen dat ze allemaal de eigenschap hebben dat ze echt naar druiven ruiken en proeven. Deze dessertwijn met z’n prachtige lichte amberkleur ruikt naar peer, rozenbottel en mandarijnschil. De smaak is fris en toch zoet.

Mondgevoel

Super strak

Filmend

Smaakgehalte

Laag

Hoog

Smaaktype

Heel fris

Rijp

Zoetheid

Droog

Zoet

Drinken bij...

Een wijn die je schenkt na het eten óf bij een voorgerecht. Deze versterkte zoete wijn past bij veel desserts waar fruit of chocolade in is verwerkt.

  • Digistief

  • Meloen met ham

  • Desserts met fruit

  • Chocoladetaart

  • Madelaines of taart met nectarines

Dit is een Muscat Beaumes-de-Venise en om zich zo te mogen noemen moet de wijn een bepaald alcoholpercentage hebben en de druiven een bepaald suikergehalte. Staat er Muscat Beaumes-de-Venise op het etiket, dan weet je dat je te maken hebt met een dessertwijn van goede kwaliteit.
Eline
Digital Marketeer WSW

Een stukje
achtergrond

Vlakbij Avignon ligt Domaine de Coyeux. Hier maakt het wijnhuis deze waanzinnig lekkere dessertwijn van de ‘muscat blanc à petit grains’ oftwel de gele muskaatdruif. “De wijnstok van de bijen”, zoals het door de Romeinen werd genoemd. Dit druivenras heeft de eigenschap zichzelf in twee variëteiten te splitsen, een met zwarte bessen en de andere met gouden bessen. Ongeacht hun kleur zijn het beiden een zoete muscatwijn. De druiven profiteren hier van de mistral; de wind die uit het noorden komt na een regenbui. Hierdoor krijgen de druiven water én drogen de bladeren snel, waardoor de druivenstokken minder gevoelig zijn voor ziektes.

€ 14,95
1