Zachte en elegante biologische rode wijn uit Noord-Italië van een bijzondere druif.
Deze wijn smaakt anders dan anders. De druif geeft ‘m aroma’s van wat bosfruit, maar doet je ook denken aan de blaadjes in een herfstig bos. Proberen maar!
Mondgevoel
Super strak
Filmend
Smaakgehalte
Laag
Hoog
Smaaktype
Heel fris
Rijp
Zoetheid
Droog
Zoet
Drinken bij...
Bij Italiaans eten met wat stevigere smaken maar ook fijn bij een bbq of vegetarisch recept. Een bijzonder druivenras om te ontdekken!
Italiaanse keuken zoals risotto met paddestoelen of lasagne
BBQ
Carpaccio
Pappardelle met rundvlees
Gegrilde groenten
Na een middag in het bos smaakt niks zo goed als een glas van deze rode wijn bij een groot bord pasta met stevige saus.
Eline
Ambassadeur We Share Wine
Een stukje
achtergrond
Deze biologische wijn wordt gemaakt door Marco Bernabei, een van de meest gevraagde wijnmakers van Italië. Deze rode wijn maakt hij van de marzemino nero, een inheems druivenras met een bloemig en kruidig karakter. De wijn is niet gefilterd en heeft twee jaar gelegen op Frans eikenhout en één jaar op de fles.