Rijp en complex, deze grauer burgunder die aan tafel pas écht goed tot zijn recht komt.
Karl-Heinz Johner en zijn zoon maken de lekkerste wijn in Duitsland en Nieuw-Zeeland. Deze grauer burgunder heeft een kruidige smaak die doet denken aan appel, hout en vanille.
Mondgevoel
Super strak
Filmend
Smaakgehalte
Laag
Hoog
Smaaktype
Heel fris
Rijp
Zoetheid
Droog
Zoet
Drinken bij...
Dit is een wijn waar je de tijd voor wilt nemen. Een avondje uitgebreid tafelen bijvoorbeeld, een rustig weekend of als je solo een goed glas wilt drinken. Een wijn vol smaak past bij eten vol smaak. Drink ‘m daarom bij uitgesproken gerechten.
Thaise keuken
Gevogelte zoals gans, gestoofde fazant en kalkoen
Tonijncarpaccio & tonijntartaar
Magere vis
Kaas zoals: emmentaler, rookkaas, Leidse kaas
Deze wijnmaker, die in Engeland ‘Kellermeister’ werd, plukt en sorteert de druiven met de hand. De liefde voor het maken van écht goede wijn proef je terug.
Sarisa
Vinoloog
Een stukje
achtergrond
Grauer burgunder of grauburgunder is hetzelfde als pinot gris en pinot grigio. Staat er grauburgunder op de fles, dan is de kans groot dat de wijn is gemaakt in Duitsland, Oostenrijk, Hongarije of Zwitserland. Karl-Heinz Johner, de maker van deze wijn, werd in Engeland Kellermeister in Winery Lamberhurst. Daar was hij verantwoordelijk voor het proces in de wijnkelder, zoals de rijping van de wijn. Overigens begon Karl-Heinz met wijnmaken vanuit zijn garage, die hij de bijnaam Château le Garage noemde.