Frisse en fruitge wijn van een bijzondere Franse druif die matcht met lichte gerechten.
De wijn dankt zijn smaak aan de gros manseng-druif. Een witte druif die je vooral vindt in het zuidwesten van Frankrijk. De wijn is droog, fris en licht aromatisch, maar je proeft ook rijpe peer en abrikoos.
Mondgevoel
Super strak
Filmend
Smaakgehalte
Laag
Hoog
Smaaktype
Heel fris
Rijp
Drinken bij...
De gros manseng is een lekkere borrelwijn als je eens iets anders wilt schenken. Een glas bij het eten is ook lekker, kies dan voor lichte gerechten.
Kip
Licht Aziatische gerechten
Visgerechten met anjovis
Vegetarische gerechten
Ceasarsalade
Onlangs heb ik Frankrijk weer helemaal opnieuw ontdekt als wijnland. Deze Côtes de Gascogne drink ik graag op zaterdagavond. Kaas en toastjes erbij, mijn weekend kan niet meer stuk.
Astrid
Copywriter We Share Wine
Een stukje
achtergrond
Dit wijnhuis ligt in het zuidwesten van Frankrijk. Dat ze een witte wijn maken is bijzonder, want het is een echt rode-wijngebied. Veel van de druiven worden gebruikt om armagnac van te maken, het broertje van de beroemde cognac. Het gebied is warm maar door zijn ligging niet té heet. In combinatie met de kalk- en kleirijke bodem levert de gros manseng-druif deze geurige en kruidige wijn op.