Een mooie rijpe geniet-wijn voor een culinaire avond of om het weekend in te luiden.
Rijpe en complexe witte Bio-wijn voor bij een etentje met vrienden. Iets fruitigs, iets kruidigs, een beetje honing: hij heeft het allemaal. Wachau heeft een eigen classificatie van de wijnen: Steinfeder: lichte wijnen; Federspiel: vollere, elegante, droge wijnen; Smaragd: krachtige, maar droge wijnen. Vaak laat geoogst. Zoals deze wijn.
Mondgevoel
Super strak
Filmend
Smaakgehalte
Laag
Hoog
Smaaktype
Heel fris
Rijp
Zoetheid
Droog
Zoet
Drinken bij...
Dat grüner veltliner méér is dan een wijn die je op de skipiste drinkt, bewijst deze Jakob Buchinger. Hij verdient een plaatsje op de eettafel als je uitgebreid kookt of juist een avondje alleen bent, zin hebt in biologisch of eens iets anders wilt dan chardonnay bij vette vis. Hij past bij ongelooflijk veel gerechten! Van groenten tot gevogelte en van kip tot kaas.
Kaasfondue
Witte en groene asperges
Gevogelte, kip, fazant
Dimsum
Spaghetti carbonara
Ik heb graag gasten te eten. En dan kook ik echt niet altijd complex, er staat bij mij ook wel eens een grote schaal mac ‘n’ cheese op tafel. Ik schenk daar dan graag deze grüner veltliner bij. Perfect bij het romige van de pasta.
Roos
Developer We Share Wine
Een stukje
achtergrond
Wijnhuizen stoffig? Niet bij Jakob Buchinger in het Oostenrijkse wijngebied Wachau. Wachau ligt in Niederösterreich, een van de belangrijkste wijnregio’s van Oostenrijk. De hippe wijnmaker beheert samen met zijn vrouw de biologische wijnmakerij van 8 hectare groot. Biologisch betekent: met respect voor het milieu. Geen chemische bestrijdingsmiddelen dus en alles zo natuurlijk mogelijk. Het uitgangspunt van de wijnmaker en zijn vrouw: “We leven om onze kinderen iets te geven, en niet om ze met iets te belasten.” We like.