Biologische en zachte verdicchio die bij Italiaanse gerechten perfect tot zijn recht komt.
Een zachte, licthtgele biologische wijn met in de geur iets bloemigs, iets van appel, peer en zelfs iets van brooddeeg. Een complexe Verdicchio met elegantie.
Mondgevoel
Super strak
Filmend
Smaakgehalte
Laag
Hoog
Smaaktype
Heel fris
Rijp
Zoetheid
Droog
Zoet
Drinken bij...
Deze verdicchio houdt van gezelschap! Schenk ‘m als je lekker veel tapas maakt voor vrienden. Of als je uitpakt met de Italiaanse keuken.
Zeebaars, gamba's
Tapas, antipasti
Italiaanse keuken
Artisjokken
Spaghetti met blauwe kaas en walnoten
Gemiddeld schenk je uit een fles wijn zo’n zes glazen. Ben je met minder mensen, schenk dan zeker van witte wijn niet te veel in het glas. Als je dan ‘te lang’ over je glas doet, warmt de wijn te veel op en dat is niet lekker.
Sarisa
Vinoloog
Een stukje
achtergrond
In het midden van Italië vind je de Marken. In deze regio wordt vooral de verdicchio-druif verbouwd. Het wijnhuis maakt echte kwaliteitswijn waarbij ze zich onderscheiden met hun werk in de wijngaard. Een hoge plantdichtheid tot 5.000 stokken per hectare, gecombineerd met de Guyot-snoei waarbij kwaliteit voorop staat, maakt dat de opbrengst fors lager is dan gemiddeld. Dit is dus goed voor de kwaliteit van de wijn. Daarbij werken ze sinds 1995 volledig biologisch, d.w.z. zonder chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest. De druiven worden met de hand geplukt.