Rijpe en complexe rode Italiaan voor stoere wijndrinkers die wel tegen een stootje kunnen.
Deze stevige Italiaan van één van de beste wijnmakers uit Umbrië, heeft het allemaal: rode kers, pruimen, zoethout, vanille, laurier en zélf een beetje tabak en teer. In de smaak een mooie balans tussen fruit, zuren, tannine en alcohol.
Mondgevoel
Super strak
Filmend
Smaakgehalte
Laag
Hoog
Smaaktype
Heel fris
Rijp
Zoetheid
Droog
Zoet
Drinken bij...
De ilBio van Lungarotti is jouw favoriete gast tijdens een etentje. En dat kan prima een barbecue zijn.
BBQ
Rood vlees zoals tournedos, steak, tomahawk
Open lasagne met paddestoelen
Stoofschotels
Italiaanse keuken
Dit is zo’n wijn die ik met plezier opentrek als ik echte carnivoren aan tafel heb. Bij vlees smaakt-ie echt geweldig. Ik steek de smoker aan in de tuin, gooi er een groot stuk vlees op en dan uren garen tot het zacht en mals is. Wijn erbij, topavond gegarandeerd.
Sander
Wijnliefhebber
Een stukje
achtergrond
Deze rode wijn smaakt het lekkerst als je ‘m schenkt wanneer hij tussen de 16 en 18 graden is. Maar hoe zit dat nou precies met die temperaturen? In het kort: als je rode wijn te warm schenkt, wordt hij erg zwaar. Maar schenk je hem te koel, dan proef je stukken minder. Schenk je de ilBio op een loeihete zomerse dag? Zet hem dan een half uurtje in de koelkast voordat je hem serveert.