Rijke en aromatische chardonnay uit de Languedoc met een beetje vanille.
Rijpe perzik en abrikoos, een beetje tropisch fruit én vanille: zo ruikt deze chardonnay. Lekker rijk qua smaak en toch makkelijk drinkbaar.
Mondgevoel
Super strak
Filmend
Smaakgehalte
Laag
Hoog
Smaaktype
Heel fris
Rijp
Zoetheid
Droog
Zoet
Drinken bij...
Deze chardonnay is een fijne om in huis te hebben voor alledag, voor een tuinfeest of een dineetje. En wat je kookt, dat maakt niet zo veel uit. Makkelijk!
Kip
Groentegerechten
Vis, schaal- en schelpdieren
Soep
Borrelhappen en snacks
Na cabernet sauvignon is de chardonnaydruif de meest aangeplante wijndruif ter wereld. En omdat hij uit zo veel verschillende landen en gebieden komt, verschilt de smaak van chardonnays enorm. Deze heeft wel dat typische eiken en is tóch fris, dat vind ik er heel lekker aan.
Tim
Developer We Share Wine
Een stukje
achtergrond
De druiven voor deze wijn hebben 10 tot 12 dagen vergist op Frans en Amerikaans eiken en daarna 6 maanden gerijpt op de eigen ‘lies’. ‘Sur lie’ betekent kort door de bocht dat de wijn rijpt op de eigen droesem. Dat zorgt voor een volle smaak. Frans eiken is wat compacter, deze vaten zorgen voor een verfijndere smaak en geur dan het Amerikaans eiken met zijn grovere houtstructuur.