Zachte en elegante spätburgunder uit het Duitse Baden voor culinaire avonden.
Karl-Heinz Johner en zijn zoon zijn echt Bourgogne-fans en dat proef je terug in deze wijn met aroma’s van rood fruit en toast.
Mondgevoel
Super strak
Filmend
Smaakgehalte
Laag
Hoog
Smaaktype
Heel fris
Rijp
Zoetheid
Droog
Zoet
Drinken bij...
Wij vinden dit de ultieme eetwijn. Zo eentje om van te genieten met vrienden of familie als je lekker lang aan tafel zit. Deze zachte en elegante wijn is beste maatjes met gerechten die kruidig zijn en veel smaak hebben.
Gebraden rundvlees
Boeuf bourguignon
Geblakerde tonijn
Gerechten met paddestoelen zoals quiche
Pasta met kip of ravioli met paddestoelen
Pinot noir is de passie van deze wijnmaker en dat proef je echt: de bodem van het laaggebergte Kaiserstuhl is perfect voor deze druif.
Fred
Vinoloog
Een stukje
achtergrond
Spätburgunder is Duits voor pinot noir. De druif is gek op kalk en dat vind je op de Kaiserstuhl – het laaggebergte in het zuidwesten van Baden-Würtemberg – meer dan voldoende in de bodem. De druiven krijgen hier voldoende zon, maar ook genoeg regen. Karl-Heinz Johner en zijn zoon Patrick zijn wat ons betreft echte wijnkunstenaars. Hun filosofie is om de fruitkenmerken van de druif zo veel mogelijk te behouden en die de hoofdrol te geven in de wijn. Ze hebben hun wijngaarden verdeeld over 100 verschillende percelen en ze zijn er meesters in om de druiven van een bepaalde wijngaard te combineren met een bepaald vat. De familie heeft namelijk vele soorten vaten met verschillende eigenschappen. Een kwestie van kennis, ambacht en gevoel. Ze winnen dan ook regelmatig prijzen met hun wijnen.