Fris en fruitig wit uit de Rhône-streek waarmee je gegarandeerd indruk maakt.
Smaakvolle en elegante wijn uit het populaire Rhône-gebied. Met aroma’s van witte bloemen, appel, abrikoos en venkel. Drink je de wijn als aperitief? Schenk hem dan op een temperatuur van 10-12 graden. Bij het eten mag hij wat warmer zijn: 12-14 graden.
Mondgevoel
Heel strak
Filmend
Smaakgehalte
Laag
Hoog
Smaaktype
Heel fris
Rijp
Zoetheid
Droog
Zoet
Drinken bij...
Wil je indruk maken op je nieuwe schoonouders, de baas of gewoon omdat je daar zin in hebt tijdens een culinaire avond? Dan is dit jouw wijn. Ook lekker bij een kaasplankje met geitenkaas zoals: oude geitenkaas, Banon (Frans bergkaasje uit de Provence van geitenmelk) en Saint-Marcellin.
Sushi met avocado, krab en ei
Salade met warme geitenkaas
Asperges
Bouillabaisse (vissoep)
Geitenkaas
De Rhône staat bekend om z’n rode wijnen. Hoe leuk is het dan om juist een geweldige witte te ontdekken uit dit gebied? In de blend zit clairette. Die druif kennen mensen vaak niet. Ik ben niet zo’n opschepper, maar ik vind het wel leuk om daar wat over te vertellen aan tafel.
Bart
Creative lead app-bouwer We Share Wine
Een stukje
achtergrond
We krijgen de vraag vaak te horen: zijn de druiven die je bij de groenteboer koopt dezelfde druiven als die waar wijn van wordt gemaakt? Het antwoord is nee. Tafeldruiven – die je als fruit eet – zijn door allerlei teelttechnieken groot, hebben veel vruchtvlees en een dunne schil. Ze zijn vrij zoet van smaak. Wijndruiven zijn een stuk kleiner, hebben een dikkere schil en bevatten meer sap dan tafeldruiven.