O la la, zachte en elegante pinot noir uit de Loire voor een verwenavondje alleen.
Met z’n aroma’s van kers, aardbei en framboos en aardse tonen is deze pinot noir een feestje in je glas.
Mondgevoel
Super strak
Filmend
Smaakgehalte
Laag
Hoog
Smaaktype
Heel fris
Rijp
Zoetheid
Droog
Zoet
Drinken bij...
Een wijn die je avond bank + boek compleet maakt. Hij past ook heel goed bij het eten óf juist voor het eten, als aperitief. Kies er niet te zware gerechten bij.
Charcuterie
Biefstuk, tournedos, ossenhaas, eend, hert
Rauwe en gegrilde vis
Pittige kaas
Chocolade
Deze rode wijn komt uit de Loire, om precies te zijn het gebied naast Sancerre. Het klimaat en de bodem zorgen hier voor lichte, fruitige wijn. Licht gekoeld vind ik ‘m het lekkerst.
Sarisa
Vinoloog
Een stukje
achtergrond
“God made cabernet sauvignon, whereas the devil made pinot noir”, aldus André Tchelistcheff, een beroemde Amerikaanse wijnmaker. Waarom? Omdat de druif op z’n zachtst gezegd nogal veeleisend is. Pinot noir is gevoelig voor ziektes, houdt niet van te koud maar ook niet van te warm en dan moet ook de bodem nog eens perfect zijn. Pinot noir kortom, houdt de wijnmaker flink bezig. Maar wát er dan in de fles belandt, is zoals in dit geval verrukkelijk.