Zacht en elegant rood uit Italië voor bij de borrel of een lekker Italiaans gerecht.
Bramen, blauwe bessen en iets kruidigs. Kortom, een soepele rode wijn waar je kaken niet strak van trekken. Ideaal ook voor de beginnende rodewijndrinker.
Mondgevoel
Super strak
Filmend
Smaakgehalte
Laag
Hoog
Smaakgehalte
Heel fris
Rijp
Zoetheid
Droog
Zoet
Drinken bij...
Omdat iedereen ‘m lekker vindt, doet hij het goed als borrelwijn. Ook een prima wijn voor alledag. Deze allemansvriend past bij heel veel gerechten. Niet alleen bij rund- en varkensvlees, maar ook een goede begeleider van vegetarische gerechten.
Italiaanse keuken, antipasti
Gegrilde en geroosterde vleesgerechten
Pizza met gegrilde groenten
Pasta gerechten met tomaat
Salade met gerookte kip
Tannines in wijn zorgen vaak voor een stroef gevoel in je mond. Niet iedereen vindt dat lekker. De tannines in deze wijn zijn juist heel zacht. Daardoor voor mij de ideale rode als ik veel mensen over de vloer heb.
Liselot
Art director We Share Wine
Een stukje
achtergrond
De Montepulciano-druif heeft niet zo veel te maken met de stad Montepulciano. De stad ligt namelijk in Toscane, terwijl de Montepulciano d’Abruzzo-druif uit – inderdaad – de regio Abruzzo komt, dat een stuk zuidelijker ligt. In het Toscaanse Montepulciano maken ze wijn van de sangiovese-druif.