Volle en romige wijn uit Beaujolais om indruk mee te maken.
In het zonnige zuiden van de Bourgogne is deze wijn ontstaan met aroma’s van rode kersen, bramen, blauwe bessen en wat kruidigheid. Een sappige en volle wijn die ook goed bewaard kan worden.
Mondgevoel
Super strak
Filmend
Smaakgehalte
Laag
Hoog
Smaaktype
Heel fris
Rijp
Zoetheid
Droog
Zoet
Drinken bij...
Met deze krachtpatser maak je zeker indruk tijdens een etentje. Ook heerlijk voor een avondje alleen met een stukje lekkere kaas.
Kazen zoals kernhem en jonge Edammer
Groenteschotels
Gegrild rood vlees
Steak au poivre
Rood wild zoals hazenrugfilet
Deze wijn is gemaakt van de gamay-druif en die hoort echt bij de Beaujolais-streek. Hij is fruitig en niet al te zwaar, daardoor vind ik ‘m geschikt om per glas te drinken of tijdens een licht diner.
Sarisa
Vinoloog
Een stukje
achtergrond
De wijnstreek Beaujolais die officieel bij de Bourgogne hoort, ken je waarschijnlijk vooral van de ‘beaujolais primeur’, die in Frankrijk ‘beaujolais nouveau’ wordt genoemd. Op de derde donderdag van november wordt deze wijn van de eerste persing gepresenteerd. Deze kwaliteitswijn is toch heel wat anders en zeker het proberen waard. Hij komt namelijk uit de één na grootste cru van de 10 die er zijn binnen de Beaujolais. Een cru is de beste wijngaard binnen een gebied. Topkwaliteit dus. De andere cru’s zijn: Saint Amour, Juliénas, Chênas, Moulin à Vent, Fleurie, Chiroubles, Régnié, Brouilly en Côte de Brouilly.