Fris, fruitig, zoet, bruisend: dé go to voor bij je dessert met fruit of citroentaart.
Frisse, licht zoete dessertwijn met een laag alcoholpercentage. Met geuren van witte bloemen, peer en tafeldruiven.
Mondgevoel
Super strak
Filmend
Smaakgehalte
Laag
Hoog
Smaaktype
Heel fris
Rijp
Zoetheid
Droog
Zoet
Drinken bij...
Drink ‘m vooral na het diner, bij je dessert om nog lekker lang na te kletsen. Of schenk hem eens op een warme zomermiddag.
Fruitsalade van meloen, aardbeien en frambozen
Gebak
Desserts met sinaasappel
Tarte tatin
Citroentaart
Hoewel ik over het algemeen van strakdroge wijnen houd, vind ik deze Italiaan érg lekker voor op een warme luie middag in de tuin. Ook omdat hij 5,5% alcohol bevat, minder dan de meeste wijnen.
Roos
Developer We Share Wine
Een stukje
achtergrond
Bij een Moscato d’Asti gaat het om het evenwicht tussen zoet en fris. Van te zoet springt het glazuur van je tanden, van te fris trekken je kaken krom. Deze is helemaal in balans. Een Moscato d’Asti is geen bewaarwijn. Je drinkt hem jong, zodat hij zijn frisheid behoudt. Deze wijn vergist in een gesloten tank, daardoor blijft het koolzuur in de wijn.