Spannende rijke en aromatische natuurwijn die je ook prima cadeau kunt geven.

Druivenras

Gruner veltliner , Muller Thurgau , Früroter Veltliner

Oogstjaar

2020

Type

Wit

Alcohol

11%

Smaak

Rijk en Aromatisch

Drink temp.

10 - 12 °C

Streek

Weinviertel, Oostenrijk

Inhoud

0.75 liter

Classificatie

Ortswein

Naam

My Sexy MF

Producent

Weingut Uibel

Deel deze wijn

Deze vegan natuurwijn met aangename zuren is mooi donkergeel, heeft een volle smaak en ruikt naar rijpe appel, peer, mandarijn en zelfs iets van natte stenen.

Mondgevoel

Super strak

Filmend

Smaakgehalte

Laag

Hoog

Smaaktype

Heel fris

Rijp

Zoetheid

Droog

Zoet

Drinken bij...

Dit is zeker geen standaardwijn maar wel makkelijk te drinken. Duurzaam gemaakt, lage alcohol en een tikje elegant. Drink hem met plezier samen met vrienden en een hapje eten of geef ‘m cadeau.

  • Tapas of mezze

  • Kruidige gerechten zoals curry's

  • Vlees, van kip tot rood vlees

  • Mexicaanse keuken

  • Vette vis zoals sardines

Wauw, wat een knapperd deze lekkere natuurwijn! En dat brutale etiket vind ik leuk. Omdat deze wijn nog lekkerder smaakt als hij een beetje zuurstof heeft gekregen, schenk ik hem altijd eerst over in een decanteerkaraf.
Sarisa
Vinoloog

Een stukje
achtergrond

Leo Uibel is de wijnmaker van deze mooie wijn. Hij werkt volledig biologisch en experimenteert ook met enkele methoden uit de biodynamische wijnbouw. Hij maakt diverse wijnen waaronder ook grüner veltliner, de nationale trots van Oostenrijk. Sinds kort experimenteert Leo ook met ‘orange’ wijnen, witte wijnen die met schil en pit vergist zijn. Zijn cuvee ‘Una’, gemaakt van de schaarse frühroter veltliner, is hiervan het eerste veelbelovende resultaat. Welke wijn van Leo je ook proeft, ze zijn allemaal onderscheidend. Hij heeft ook een wijnlokaal waar hij kleine lekkernijen van regionale producten uit de koude Heurigen keuken serveert. Heurigen, ook wel Buschenschank genoemd, is een plek waar je je thuis voelt. Een ontmoetingsplaats waar je (vaak) de jonge wijn van het huis kunt drinken met een hapje erbij.

€ 16,95
1