Zachte en elegante wijn, gemaakt door een Nederlandse familie in Zuid-Afrika.
Sappige en elegante rode wijn. Je ruikt niet alleen bramen, blauwe bes en cranberry, maar ook toast, zoethout en zelfs iets van drop.
Mondgevoel
Super strak
Filmend
Smaakgehalte
Laag
Hoog
Smaaktype
Heel fris
Rijp
Tannine
Laag
Hoog
Drinken bij...
We adviseren je om deze te drinken op een speciaal moment, als je bijvoorbeeld een mooie culinaire avond organiseert. Of bewaar hem voor een speciale feestdag. De aroma’s van fruit in deze wijn passen goed bij vlees en winterse smaken.
Gegrilde kalfsentrecote
Varkenshaas
Zoete aardappel met truffelmayonaise
Gerechten met veel champignons
Geroosterde pompoen
Barbecueën doe ik het hele jaar door. Als het buiten lekker koud is, dan rooster ik graag een stuk vlees en schenk ik deze wijn erbij. Mijn avond kan dan niet meer stuk.
Astrid
Copywriter We Share Wine
Een stukje
achtergrond
Op een klein uurtje rijden van Kaapstad vind je Olifantsberg Family Vineyards. Sinds 2003 zwaait de Nederlandse familie Leeuwerik hier de scepter. Het wijngoed is maar vijf hectare groot en het rendement wordt bewust laag gehouden, zodat de familie alle tijd en aandacht heeft voor de druiven. Wijnmaker Elizma Visser laat de wijn rijpen op eikenhouten vaten. Doordat ze jaarlijks een derde van de vaten laat vernieuwen, krijg je wijnen die perfect in balans zijn. Zo wordt het eikenhout niet té overheersend maar is het mooi gedoseerd. Leuk feitje: de carignan-druif is hier geplant als struikgewas op de rotsachtige leisteenbodem.