Elegant, fruitig en fijne belletjes: deze champagne is een van de allerlekkerste!

Druivenras

Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier

Oogstjaar

N.v.t.

Type

Mousserend

Alcohol

12%

Smaak

Fris en Fruitig

Drink temp.

8 - 9 °C

Streek

Champagne-Ardenne, Frankrijk

Inhoud

0.75 liter

Classificatie

Premier Cru

Naam

Champagne Premier Cru

Producent

Pascal Devilliers

Deel deze wijn

Champagne die niet alleen fris is, maar ook iets fruitigs heeft. Dat komt door z’n aroma’s van citrus, meloen, perzik en peer.

Mondgevoel

Super strak

Filmend

Smaakgehalte

Laag

Hoog

Smaaktype

Heel fris

Rijp

Zoetheid

Droog

Zoet

Drinken bij...

Om champagne te drinken kún je natuurlijk wachten tot de klok 12 keer slaat met oud en nieuw, maar waarom zou je ‘m niet gewoon inschenken als aperitief? Of als je iets te vieren hebt? Niks borrelt zo lekker als een prachtig glas als dit. En wist je dat champagne en eten heel goed samen gaan? Zolang je maar niet kiest voor al te uitgesproken smaken.

  • Aperitief

  • Bij truffelchips

  • kaaskoekjes met Parmezaanse kaas

  • Perfect bij sushi

  • Fish and chips

In mijn vriendengroep is deze champagne favoriet. Hij wordt met liefde gemaakt op een kleinschalige wijngaard van maar 1,5 hectare groot.
Sarisa
Vinoloog

Een stukje
achtergrond

De drie belangrijkste druiven waarvan champagne wordt gemaakt, zijn de chardonnay, de pinot noir en de pinot meunier (de laatste twee zijn blauwe druiven). De chardonnay geeft deze champagne z’n elegante karakter, de pinot noir zorgt voor kracht en de pinot meunier brengt fruitigheid. Het woord ‘champagne’ mag alleen in Frankrijk worden gebruikt. Het gaat dan altijd om mousserende wijn uit een wettelijk bepaald gebied rond Reims en Epernay. Staat er op de fles champagne, dan zit het er ook echt in! De meest voorkomende stijl champagne is brut: dat is een droge champagne. De beste champagnehuizen gaan voor wat minder suiker. Vaak – maar niet altijd! – hebben goedkopere champagnes een wat hoger suikergehalte.

€ 37,50
1