Elegant, fruitig en fijne belletjes: deze champagne is een van de allerlekkerste!
Champagne die niet alleen fris is, maar ook iets fruitigs heeft. Dat komt door z’n aroma’s van citrus, meloen, perzik en peer.
Mondgevoel
Super strak
Filmend
Smaakgehalte
Laag
Hoog
Smaaktype
Heel fris
Rijp
Zoetheid
Droog
Zoet
Drinken bij...
Om champagne te drinken kún je natuurlijk wachten tot de klok 12 keer slaat met oud en nieuw, maar waarom zou je ‘m niet gewoon inschenken als aperitief? Of als je iets te vieren hebt? Niks borrelt zo lekker als een prachtig glas als dit. En wist je dat champagne en eten heel goed samen gaan? Zolang je maar niet kiest voor al te uitgesproken smaken.
Aperitief
Bij truffelchips
kaaskoekjes met Parmezaanse kaas
Perfect bij sushi
Fish and chips
In mijn vriendengroep is deze champagne favoriet. Hij wordt met liefde gemaakt op een kleinschalige wijngaard van maar 1,5 hectare groot.
Sarisa
Vinoloog
Een stukje
achtergrond
De drie belangrijkste druiven waarvan champagne wordt gemaakt, zijn de chardonnay, de pinot noir en de pinot meunier (de laatste twee zijn blauwe druiven). De chardonnay geeft deze champagne z’n elegante karakter, de pinot noir zorgt voor kracht en de pinot meunier brengt fruitigheid. Het woord ‘champagne’ mag alleen in Frankrijk worden gebruikt. Het gaat dan altijd om mousserende wijn uit een wettelijk bepaald gebied rond Reims en Epernay. Staat er op de fles champagne, dan zit het er ook echt in! De meest voorkomende stijl champagne is brut: dat is een droge champagne. De beste champagnehuizen gaan voor wat minder suiker. Vaak – maar niet altijd! – hebben goedkopere champagnes een wat hoger suikergehalte.