Uit Lazio komt deze echte bio-wijn, met een fris en mineraal karakter.
De geur van deze passerina doet denken aan zoete wijn, maar z’n smaak is verrassend strakdroog met aroma’s van appel, noten, bloesem en gember. De wijn rijpt twee maanden in glazen kruiken. Deze manier van rijpen zorgt voor een fantastische concentratie en complexe aroma’s. De wijn is wat donkerder van kleur en biedt een intense belevenis aan geuren en smaken. Maar bovenal is deze Passerina gewoon ontzéttend lekker!
Mondgevoel
Super strak
Filmend
Smaakgehalte
Laag
Hoog
Smaaktype
Heel fris
Rijp
Zoetheid
Droog
Zoet
Drinken bij...
Een heel lekkere wijn voor bij een relaxed avondje tapas, als je je familie over de vloer hebt voor een speciale gelegenheid. Of als je eens wat anders wilt proberen. Maar maak het niet te zwaar. Deze wijn past goed bij lichte gerechten.
Tapas
Schaal- en schelpdieren
Vis
Antipasti
Pasta
De passerina-druif komt eigenlijk alleen voor in Italië. De druif is helemaal la dolce vita, want hij neemt de tijd om te rijpen. Pas in september haalt de wijnboer ‘m van het land.
Astrid
Copywriter We Share Wine
Een stukje
achtergrond
Voor deze biodynamische wijn wordt in de wijngaard gebruik gemaakt van natuurlijke meststoffen. Er wordt dus geen kunstmest gebruikt en er worden geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt. De wijn wordt gemaakt op een zo natuurlijk mogelijke manier. Dat betekent niet dat de wijnboeren de boel de boel laten. Integendeel, het is hard werken om de wijnstokken gezond te houden zonder bestrijdingsmiddelen. Een goede biodynamische wijn is gemaakt door een wijnboer die niet alleen verstand heeft van wijn maken, maar ook van de natuur. Bekijk ook de rode wijn van dit wijnhuis.