Uit Lazio komt deze echte bio-wijn, met een fris en mineraal karakter.

Druivenras

Passerina

Oogstjaar

2023

Type

Wit

Alcohol

13%

Smaak

Fris en Mineraal

Drink temp.

8 - 10 °C

Streek

Lazio, Italië

Inhoud

0.75 liter

Classificatie

IGT Lazio

Naam

Passerina del Frusinate

Producent

Abbia Nova

Deel deze wijn

De geur van deze passerina doet denken aan zoete wijn, maar z’n smaak is verrassend strakdroog met aroma’s van appel, noten, bloesem en gember. De wijn rijpt twee maanden in glazen kruiken. Deze manier van rijpen zorgt voor een fantastische concentratie en complexe aroma’s. De wijn is wat donkerder van kleur en biedt een intense belevenis aan geuren en smaken. Maar bovenal is deze Passerina gewoon ontzéttend lekker!    

Mondgevoel

Super strak

Filmend

Smaakgehalte

Laag

Hoog

Smaaktype

Heel fris

Rijp

Zoetheid

Droog

Zoet

Drinken bij...

Een heel lekkere wijn voor bij een relaxed avondje tapas, als je je familie over de vloer hebt voor een speciale gelegenheid. Of als je eens wat anders wilt proberen. Maar maak het niet te zwaar. Deze wijn past goed bij lichte gerechten.

  • Tapas

  • Schaal- en schelpdieren

  • Vis

  • Antipasti

  • Pasta

De passerina-druif komt eigenlijk alleen voor in Italië. De druif is helemaal la dolce vita, want hij neemt de tijd om te rijpen. Pas in september haalt de wijnboer ‘m van het land.
Astrid
Copywriter We Share Wine

Een stukje
achtergrond

Voor deze biodynamische wijn wordt in de wijngaard gebruik gemaakt van natuurlijke meststoffen. Er wordt dus geen kunstmest gebruikt en er worden geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt. De wijn wordt gemaakt op een zo natuurlijk mogelijke manier. Dat betekent niet dat de wijnboeren de boel de boel laten. Integendeel, het is hard werken om de wijnstokken gezond te houden zonder bestrijdingsmiddelen. Een goede biodynamische wijn is gemaakt door een wijnboer die niet alleen verstand heeft van wijn maken, maar ook van de natuur. Bekijk ook de rode wijn van dit wijnhuis.

€ 16,95
1