Een perfecte match met vis en zeevruchten maar ook geweldig als aperitief.
Mooie lichtgele wijn waarin je steenfruit en wat exotische aroma’s ruikt. Ruik je ook wat bloemigs en wat ziltigs? Klopt helemaal! De wijn is heerlijk fris maar zeker niet strak qua smaak.
Mondgevoel
Super strak
Filmend
Smaakgehalte
Laag
Hoog
Smaaktype
Heel fris
Rijp
Zoetheid
Droog
Zoet
Drinken bij...
Een prachtige wijn, dankzij z’n frisse en mineralige smaak. Schenk ‘m als aperitief, bij het voorgerecht of de borrel, maar ook lekker bij een brunch of -dinch. Vis op het menu? Haal deze Picpoul de Pinet dan zeker tevoorschijn! Hij is gek op zo’n beetje alles wat uit zee komt.
Fruits de mer
Schaal- & schelpdieren zoals mosselen
(Gebakken) oesters
Witvis zoals kabeljauw of magere vis als schol
Licht gegrilde groenten
Het toppunt van een chic voorafje vind ik oesters. Ik ben er gek op! Zeker met deze Picpoul erbij, want die heeft iets ziltigs dat er perfect bij past.
Eline
Digital Marketeer WSW
Een stukje
achtergrond
Het Étang de Thau – oftewel het bassin van Thau – is het grootste meer in de streek Languedoc-Rousillon in Frankrijk. Al eeuwen worden hier oesters en schelpdieren gekweekt, niet zo gek dus dat deze Picpoul de Pinet daar perfect bij past. Marion Alliès en haar broer Guillaume zijn de vijfde generatie wijnmakers in de familie. Ze doen alles zelf, van het onderhoud van de wijngaard tot het wijnmaken zelf. De wijn heeft het AOC-keurmerk. Dat staat voor Appellation d’Origine Contrôlée en betekent dat de wijn aan strenge eisen voldoet. Deze wijn wordt gemaakt van de vrij onbekende druif picpoul, die in de streek zelf picquepoul wordt genoemd. De letterlijke naam van de druif is ‘bekkentrekker’ (pic=bek, poul=trekker) vanwege de nogal uitgesproken citruszuren en het effect daarvan op de gezichtsuitdrukking van de drinker van de wijn.