De druiven voor deze zachte en elegante Elzas-wijn zijn met liefde met de hand geplukt.
Indrukwekkend is ie, met zijn mooie kruidigheid en aroma’s van bloesem, appel, peer en citrus. De smaak is zuiver en fris maar tevens rijk.
Mondgevoel
Super strak
Filmend
Smaakgehalte
Laag
Hoog
Smaaktype
Heel fris
Rijp
Zoetheid
Droog
Zoet
Drinken bij...
Culinaire avond? Avondje me-time? Zin in lekker én duurzaam? Dan is dit de wijn voor jouw moment. Je kunt het zo gek niet bedenken of deze pinot blanc past erbij.
Omelet met geitenkaas of vis
Schaal- en schelpdieren
Dimsum
Vegetarische ovenschotels of quiches
Romige kazen of kaasfondue
Ik hou van wijn en ik hou van eten. En als die twee bij elkaar passen ben ik happy. Maar van mij hoeven dat niet altijd complexe gerechten te zijn. Eet ik dimsum, dan zweer ik bij deze pinot blanc.
Pascal
Lead Developer We Share Wine
Een stukje
achtergrond
Domaine JosMeyer maakt al tientallen jaren kwaliteitswijnen. Deze Mise du Printemps is hun traditionele voorjaarswijn, begin maart begint het proces van bottelen. Die vroege botteling zorgt ervoor dat het jonge fruit behouden blijft. Sinds begin jaren 90 legt de familie zich toe op biodynamische wijnbouw. Biodynamisch gaat nog een stapje verder dan biologisch. Zo hebben bijvoorbeeld de zon- en maanstand invloed op hoe de wijnmaker z’n wijnstokken verbouwt.