Zachte en elegante pinot noir uit Zuid-Afrika die ook nog eens heel toegankelijk is.
Een pinot noir zoals we ‘m graag zien: met aroma’s van rood fruit en een lichte houttoets die je herkent aan de geur van toast.
Mondgevoel
Super strak
Filmend
Smaakgehalte
Laag
Hoog
Smaaktype
Heel fris
Rijk
Zoetheid
Droog
Zoet
Drinken bij...
Omdat hij zo vriendelijk smaakt, kun je er met een gerust hart mee borrelen. Omdat hij zo rijk aan smaak is, past hij bovendien goed bij het eten.
Boeuf bourguignon
Hert, haas met roomsaus
Parelhoen of kalkoen
Zachte tot licht belegen kaas
Borrelplank
Een lekker etentje sluit ik graag af met een kaasplankje. Natuurlijk is port daarbij altijd lekker, maar als ik kies voor zachte en licht belegen kazen, dan schenk ik liever deze pinot noir
Astrid
Copywriter We Share Wine
Een stukje
achtergrond
De pinot noir-druif heeft het niet zo op warmte. Geef hem een koel klimaat, dan gedijt hij het beste. Daarom doet-ie het ook zo goed in Zuid-Afrika. Het klimaat daar is gematigd, met altijd een frisse bries van de zee. Deze wijn heeft deels gerijpt op houten vaten uit de Bourgogne en deels op roestvrijstalen tanks. Wist je trouwens dat de pinot noir ook wordt gebruikt bij het maken van champagne in Frankrijk?