Bijzondere, frisse en fruitige witte wijn die ongefilterd is en dat betekent: veel smaak!
Door wijn niet te filteren, krijg je wijn met een intensere smaak. In deze ruik je onder andere appel en abrikoos.
Mondgevoel
Super strak
Filmend
Smaakgehalte
Laag
Hoog
Smaaktype
Heel fris
Rijp
Zoetheid
Droog
Zoet
Drinken bij...
Met deze wijn steel je de show tijdens je borrel, een brunch of een dinch. Pecorino is namelijk méér dan kaas; het is ook de druif waar deze wijn van gemaakt is. Deze ongefilterde wijn is een goede metgezel van vette vis en kip, maar wil ook best samen met borrelhappen. Drink hem niet te koud zodat de smaak goed naar voren komt.
Mediterrane visgerechten
Zalm maar ook mosselen of visstoofpot
Venkelsalade of salade met sardines
Kipgerechten
Borrelhapjes
Altijd leuk, zo’n druif die ooit verdwenen was en dan toch z’n comeback maakt, zoals de pecorino. Met z’n gevoelige, dunne schil kan-ie een hersenbreker zijn voor wijnboeren. Juist daarom heb ik waardering voor de wijnmaker.
Cris
Strateeg app-bouwer We Share Wine
Een stukje
achtergrond
Vrijwel alle wijnen die je koopt, zijn gefilterd. Maar waarom gebeurt dat filteren eigenlijk? Onder andere om de wijn helder te maken en te voorkomen dat de wijn door bacteriën of gist gaat sprankelen of naar azijn gaat smaken. Ongefilterde wijn is – als de wijnmaker z’n vak verstaat – wel echt heel lekker. Je krijgt veel smaak voor je geld.