Zachte en elegante rode Italiaan voor wie nieuwe ontdekkingen wil doen.
Met z’n ietsje aardse smaak en aroma’s van bosvruchten en zachte tannines is dit een vriendelijke wijn voor als je (nog) niet toe bent aan stevig rood. Kan ook licht gekoeld gedronken worden.
Mongevoel
Super strak
Filmend
Smaakgehalte
Laag
Hoog
Smaaktype
Heel fris
Rijp
Zoetheid
Droog
Zoet
Drinken bij...
Voor beginnende rodewijndrinkers en avonturiers die nieuwe ontdekkingen willen doen, is dit dé wijn. Deze rode wijn is vooral lekker als je er iets bij eet dat wél veel smaak heeft, maar niet te stevig is.
Italiaanse stoofschotels of een pizza met salami
Wild en gevogelte
Tapas
Groenteschotels met gegrilde aubergine of courgette
Eendenborstfilet
Bij mijn vrienden sta ik bekend om mijn gebakken eendenborstfilet. Vaak schenk ik daar een tempranillo bij, maar laatst heb ik deze Italiaanse rode ontdekt. Echt een topcombi met wild.
Fred
Vinoloog
Een stukje
achtergrond
Deze wijn is gemaakt van de refosco dal peduncolo rosso-druif. Je vindt ‘m vooral in Noord-Italië, in de streek Friuli. De druif geeft de wijn een volle, zachte smaak en een supermooie robijnrode kleur. Er zijn verschillende varianten bekend van refosco. Deze variant komt het meest voor en betekent letterlijk ‘refosco met het rode steeltje’. Hij bezit het grootste kwaliteitspotentieel.