Zacht en elegant, deze rode wijn uit Italië die bij heel veel gerechten past.
Soepele en licht kruidige wijn met geuren van donker fruit, zoals bramen en kersen, maar ook een beetje laurier. De sangiovese-druif zorgt voor frisheid, de montepulciano-druif voor iets zwoels in de smaak.
Mondgevoel
Super strak
Filmend
Smaakgehalte
Laag
Hoog
Smaaktype
Heel fris
Rijp
Zoetheid
Droog
Zoet
Drinken bij...
Niet alles in het leven hoeft ingewikkeld te zijn. Neem nou deze wijn. Hij is soepel, zacht en een prima wijn om zo te drinken of bij wat alledaagsere gerechten van de barbecue. Heb je een avondje het rijk voor jezelf alleen? Deze rode is een prima begeleider. Ook geschikt als je nog niet zo’n doorgewinterde rodewijndrinker bent. Je kunt ‘m ook gerust cadeau geven of schenken als je vegetarisch kookt.
Kippenpoten uit de oven of van de barbecue
Borrelplank met Spaanse of Italiaanse vlees- en kaassoorten en olijven
Gegrilde aubergine en courgette met mediterrane kruiden
Italiaanse keuken zoals pasta met tomatensaus
Borrelnoten en kaasstengels
Ik vind het leuk als wijn een verhaal heeft. Deze bijvoorbeeld wordt met veel liefde gemaakt door twee zussen die het wijnvak van hun ouders en grootouders hebben geleerd. Die kwaliteit proef je.
Bart
Creative lead app-bouwer We Share Wine
Een stukje
achtergrond
Deze rode wijn komt het beste tot zijn recht als je hem wat lucht geeft. Hoe je dat doet? Heel makkelijk: je schenkt hem dan over in een karaf met een brede onderkant. Daardoor komt hij uitgebreid in aanraking met zuurstof, waardoor aroma’s zich sneller tonen en deze wijn nog zachter van smaak wordt. Handig bij het drinken van kwaliteitswijnen jonger dan een jaar en alle gesloten wijnen. Overigens is dit niet hetzelfde als decanteren. Bij decanteren schenk je voorzichtig de wijn in een karaf, maar dat doe je om de wijn te scheiden van de droesem. Meestal gaat het dan om oude wijn of port.