Frisse en fruitige rode wijn waarmee het een feestje is om rode wijn te leren drinken.

Druivenras

Pinot noir

Oogstjaar

2019

Type

Rood

Alcohol

13%

Smaak

Fris en Fruitig

Drink temp.

14 - 16 °C

Streek

Elzas, Frankrijk

Inhoud

0.75 liter

Classificatie

Alsace AOC

Naam

Saint-Hippolyte Rouge Pinot Noir

Producent

Huber en Bleger

Deel deze wijn

In deze sappige en toegankelijke pinot noir uit de Elzas, ruik je aardbei, framboos en rode kers. Lekker fruitige rode wijn!

Mondgevoel

Super strak

Filmend

Smaakgehalte

Laag

Hoog

Smaaktype

Heel fris

Rijp

Zoetheid

Droog

Zoet

Drinken bij...

Rode wijn is niet altijd zwaar, zeker deze pinot noir niet. Hij is heel geschikt als je rood wilt leren drinken, maar door z’n frisse en fruitige karakter ook ideaal als zomerwijn of tuinfeestwijn. Omdat de wijn licht, fris, en heel toegankelijk is, kun je ‘m het beste schenken bij niet al te zware gerechten. Serveer de wijn licht koel. 

  • Rood en wit vlees

  • Gevogelte

  • Champignons op toast of champignonsoep

  • Zalm (met gekoelde rode wijn)

  • Kaas zoals jonge edammer, goudse of emmentaler

Rode wijn drink je niet altijd op kamertemperatuur. Deze pinot noir zet ik voordat ik de fles open altijd even in de koelkast. Licht gekoeld komt hij goed tot z’n recht.
Fred
Vinoloog

Een stukje
achtergrond

Lichte, elegante en fruitige rode wijnen zijn wijnen die je zelfs prima nog wat langer kunt koelen tot een graad of dertien.
Met Straatsburg als hoofdstad is de Elzas een veelbezocht en prachtig gebied. Deze wijn heeft er z’n roots. De wijngaarden van Huber & Bleger zijn niet alleen bij ons populair, maar kent wereldwijd fans. De wijnstokken voor deze pinot noir zijn tussen de 10 en 20 jaar oud. Ze leveren topdruiven die de wijn z’n karakteristieke smaak geven.

€ 14,95
1