Frisse en elegante Italiaanse bubbel waar je heel goed een feestje mee kunt vieren.
Prosecco zoals het hoort: fruitige geur, veel smaak en mooie belletjes. Echt een kwaliteitswijn.
Mondgevoel
Super strak
Filmend
Smaakgehalte
Laag
Hoog
Smaaktype
Heel fris
Rijp
Zoetheid
Droog
Zoet
Drinken bij...
Een bubbel maakt van elk moment een feestje. Maar deze prosecco is wel heel speciaal. Schenk ‘m bij de borrel, in het weekend, op je verjaardag of bij een brunch of dinch.
Aperitief
Tapas
Antipasti, harde Italiaanse kaas
Salade met kip
Tempura groenten
Soms vind ik één glas van een bubbel wel genoeg, dan ben ik erop uitgekeken. Maar met deze heb ik dat niet. Hij blijft lekker. Daarom schenk ik ‘m graag bij een zondagse brunch bijvoorbeeld. Hij komt trouwens het beste tot zijn recht in een wijnglas, laat de flûtes maar in de kast!
Fred
Vinoloog
Een stukje
achtergrond
Prosecco wordt gemaakt van de Glera-druif (die proseccodruif wordt genoemd). Op de fles staat ‘San Fermo’, zo heet de kerk naast de wijngaarden waar de druiven voor deze prosecco groeien, in het noorden van Italië. Bellenda maakt z’n prosecco via de ‘méthode charmat’. Een bekende methode om mousserende wijn te produceren. Dat betekent dat de mousse (de bubbels) ontstaat door een tweede vergisting in de tank na de toevoeging van de liqueur de tirage (mengsel van wijn, suiker en gist) en niet op de fles.