Deze rode sancerre is onweerstaanbaar bij een avondje echt goed tafelen.
Echt een knapperd, met zijn licht robijnrode kleur en z’n zachte en elegante smaak. Hij smaakt naar frambozen en kersen en heeft iets aards en kruidigs.
Mondgevoel
Super strak
Filmend
Smaakgehalte
Laag
Hoog
Smaaktype
Heel fris
Rijp
Zoetheid
Droog
Zoet
Drinken bij...
Ga je uitgebreid koken, voeg deze wijn dan toe aan je ‘wijnarrangement’. Hij is bovendien bijzonder genoeg voor de momenten dat je iets te vieren hebt of een wijn cadeau wilt doen. Dit is een gastronomische wijn die zeker niet te zwaar is. Hij wordt gemaakt van de pinot noir druif en is een goede partner voor allerlei gerechten. Drink hem licht gekoeld met gegrilde tonijn of gebakken zalm. Succes verzekerd!
Gegrilde tonijn of gebakken zalm
Gepocheerde zalmforel
Vegetarische gerechten zoals gegrilde asperges
Rood vlees
Tapas
Eten en wijn horen voor mij bij elkaar. Als ik uitpak met koken en mijn vrienden echt wil verrassen, dan laat ik ze deze rode sancerre proeven. Ik schenk ‘m lichtgekoeld, dan is-ie op zijn best.
Fred
Heemskerk
Een stukje
achtergrond
Sancerre is een prachtig wijndorpje in Midden-Frankrijk. Het dorpje dankt zijn beroemdheid aan de klassieke sauvignon blanc-wijnen die in de streek worden gemaakt. Een witte Sancerre is alleen een Sancerre als-ie is gemaakt van de sauvignon blanc-druif. De rode Sancerre mag alleen worden gemaakt van de pinot noir. De wijnmaker laat de wijn 12 maanden rijpen voordat-ie de fles in mag. Een deel op hout en een deel op tanks. De familie Cirotte gebruikt geen kunstmest en het wijndomein heeft het Terra Vitis-label. Dat wil zeggen “duurzame wijnbouw”, voor respect voor het milieu en de consument. Elk jaar wordt er een controle uitgevoerd om gezonde en authentieke wijnen te garanderen.