Deze frisse en volle chardonnay uit de Languedoc houdt wel van een hapje eten.
Deze Franse jongen heeft héél veel reuk en smaak: citrus, rijpe perzik, tropisch fruit. Maar ook een botertje, vanille en toast. De smaak is romig maar ook fris. De wijngaarden liggen dan ook perfect. Drink een houtgerijpte chardonnay op een temperatuur van 10-12 graden, dan komt de smaak meer naar voren.
Mondgevoel
Super strak
Filmend
Smaakgehalte
Laag
Hoog
Smaaktype
Heel fris
Rijp
Zoetheid
Droog
Zoet
Drinken bij...
Van etentje tot tuinfeest: deze duurzame chardonnay kan het hebben! Ook heel lekker voor een avondje alleen op de bank trouwens. Wijn bij soep een no go? Jawel hoor, deze chardonnay past er prima bij! Hij smaakt verder heerlijk bij gevogelte, tapas en maakt van een feestje een topparty.
Groentesoep of gazpacho
Gevogelte, kippesoep
Gegrilde gamba's
Tapas
BBQ met kip of groenten
De klassieke tip om witte wijn te drinken in een kleiner en smaller glas, kun je vaak laten varen. Chardonnay die op hout heeft gelegen, smaakt écht lekkerder in een groter glas. Er zijn zelfs speciale chardonnayglazen te koop.
Eline
Digital Marketeer WSW
Een stukje
achtergrond
Soep en wijn, kan dat nu wel of niet? Zeker wel! Je moet alleen even weten welke combinaties je het beste kunt maken. Bij een bouillon of lichte soep, kies je het beste ook een frisse, lichte wijn. Een romige soep combineert goed met een wat vollere wijn, zoals een chardonnay. Rode wijn kan ook bij soep, bijvoorbeeld in uiensoep of tomaten-groentensoep met een scheutje rode wijn er in. Serveer dan dezelfde wijn bij het gerecht. Bij pittige paprikasoep past een meer kruidige rode wijn.