Zuid-Afrikaans rood van Rhône-druiven: rijp en complex.
Verrukkelijk rood met aroma’s van zwarte kers, braam, bosbes, rozemarijn en rozijnen.
Mondgevoel
Super strak
Filmend
Smaakgehalte
Laag
Hoog
Smaaktype
Heel fris
Rijp
Zoetheid
Droog
Zoet
Drinken bij...
Een wijn die helemaal tot zijn recht komt tijdens een avondje uitgebreid tafelen in de herfst en de winter. Deze wijn is de perfecte partner voor alles wat je in de herfst en winter graag eet.
Stoofpotten
Wildgerechten
Winterse BBQ gerechten
Stamppot zoals boerenkool met worst
Belegen Hollandse kaas
Vallende bladeren en kou in de lucht? Bring it on. Want dan is het tijd voor deze rode wijn. Met een flink stuk Parmezaan en stokbrood met truffeltapenade erbij.
Tim
Developer We Share Wine
Een stukje
achtergrond
Olifantsberg is het wijnhuis van de Nederlandse Paul Leeuwerik in de Breedekloof. Elizma Visser maakt hier met liefde deze ‘Rhône-blend’. De wijn is gemaakt van grenache, syrah, carignan en mourvèdre. Dat levert wijn op die wel iets heeft Châteauneuf-du-Pape. Ook daarin speelt de grenache-druif namelijk de hoofdrol. Misschien associeer je Châteauneuf-du-Pape vooral met prijzige wijn en dat klopt ook wel. Het wijngebied beslaat maar 32 km2 rond het dorp Châteauneuf-du-Pape. In zo’n klein gebied wordt niet al te veel wijn geproduceerd, de schaarste drijft de prijs op. Maar ook kost het maken van deze wijn net even wat meer moeite. Veel wijnranken zijn ouder dan 30 jaar én er mag alleen met de hand geoogst worden.