Vol rood uit het Zuid-Afrikaanse Stellenbosch, die perfect smaakt bij lekker vlees.
Syrah of shiraz, hoe zit dat nou? Het is dezelfde druif, alleen noemen de Fransen het een syrah en in de Nieuwe Wereld-landen een shiraz. De syrah uit Frankrijk is vaak een stuk pittiger en kruidiger van smaak, terwijl shiraz uit Zuid-Afrika en Australië meestal fruitiger en zachter van smaak is. Deze shiraz zit barstensvol smaken. Van bramen, zwarte en blauwe bes tot toast, vanille en kruidnagel. De wijn is vol en krachtig van smaak maar heeft ook een mooie frisheid waardoor je er toch makkelijk een tweede glas van neemt.
Mondgevoel
Super strak
Filmend
Smaakgehalte
Laag
Hoog
Smaaktype
Heel fris
Rijp
Zoetheid
Droog
Zoet
Drinken bij...
Haal je schort, je keukenmes en je favoriete pan maar tevoorschijn, want dit is een echt lekkere wijn voor een avondje culinair. Oók als je alleen voor jezelf kookt. Wat voor vlees je ook kiest, deze volle rode wijn past erbij. Van rood vlees van de BBQ tot mediterrane groentenschotels.
Lamskoteltjes met knoflook en tijm
Tournedos
Pikante vegaburgers
Mediterrane groentenschotels
indiaanse gerechten
Met Zuid-Afrikaanse wijn heb ik altijd een beetje haat-liefde. Shiraz uit dit continent vind ik soms wat log, maar deze is juist lekker vol. Ik schenk áltijd een glas als ik een goede biefstuk bak.
Bart
Creative lead app-bouwer We Share Wine
Een stukje
achtergrond
Deze shiraz komt van de Schapenberg waarvan de Nederlandse wijnmaker meneer Schaap de eigenaar is. De wijn is duurzaam gemaakt met oog voor de natuur en de lokale gemeenschap. De wijnetiketten zijn ontworpen door lokale kunstenaars. Voor het Shiraz label hebben de schrootkunstenaars Petros & William Findi een ‘Skaap’ gemaakt die ‘Hwai Yakasimba’ heet, wat sterk schaap betekent. De twee broers werken vanuit een oude zeecontainer en verdienen hun brood door prachtige dierensculpturen te maken van oude olievaten. De kunst wordt gepromoot en verkocht in het gastenverblijf van de wijngaarden.