Rijk en aromatisch wit uit het uiterste zuiden van Zuid-Afrika voor bij een borrelplankje.
Bloemig is-ie. Met aroma’s van perzik en abrikoos. Maar ook wel iets van brood. Een smaakvolle wijn om samen te delen. Deze wijn heeft geen houtopvoeding gehad maar heeft een geweldige smaakintensiteit door gebruik van verschillende druivenrassen en bijzondere wijnmaaktechnieken.
Mondgevoel
Super strak
Filmend
Smaakgehalte
Laag
Hoog
Smaaktype
Heel fris
Rijp
Zoetheid
Droog
Zoet
Drinken bij...
Borrel? Lunch of dinch? Of eens iets anders-dan-anders proberen? Dan is dit je wijn. Bij deze wijn houd je het licht en luchtig.
Aperitief
Diverse salades
Visgerechten
Bij een borrelplank
Quiche met broccoli of geitenkaas en spinazie
Een paar keer per jaar organiseer ik een lunch in plaats van een etentje ‘s avonds. Dat vind ik altijd lekker relaxed. Deze Zuid-Afrikaanse witte wijn komt dan eigenlijk altijd op tafel, omdat hij niet zo zwaar is
Bart
Creative director WSW
Een stukje
achtergrond
Een witte wijn uit de nieuwe wereld, die qua stijl veel lijkt op een oudewereldwijn. Dat komt vooral door het klimaat. Het domein van Springfontein ligt op maar een paar kilometer afstand van de zee. Er is dus altijd frisse zeewind. Dit in combinatie met het leisteen in de bodem zorgt voor frisheid en iets mineraals. Deze wijn lijkt wel een beetje op de wijnen die uit de Bourgogne komen. Extra bijzonder is dat deze wijn niet alleen is gemaakt van de sauvignon-, chardonnay- en semillon-druif, maar ook van de pinotage: een blauwe druif. Deze pinotage-druiven worden met de hand geoogst en meteen met een heleboel tegelijk geperst zodat de kleur uit de schil beperkt blijft.