Verleidelijke fruitige rosé, van handgeplukte druiven.
In deze ongefilterde rosé uit Oostenrijk komen de aroma’s van aardbei, kruiden, peper en paprika je tegemoet. Een bijzondere wijn die meer smaakt naar een licht gekoelde rode wijn dan naar rosé.
Mondgevoel
Super strak
Filmend
Smaakgehalte
Laag
Hoog
Smaaktype
Heel fris
Rijp
Zoetheid
Droog
Zoet
Drinken bij...
Dit is een gastronomische natuurwijn waar je de tijd voor wilt nemen. Een avondje uitgebreid tafelen bijvoorbeeld, een rustig weekend of als je solo een goed glas wilt drinken. Deze verleidelijke rosé past bij gerechten met veel smaak. Perfect inzetbaar ook bij vegetarische gerechten.
Vegetarische gerechten
Charcuterie-plank
Bospaddenstoelensoep
Oostenrijkse gerechten
Culinaire BBQ
Deze ongefilterde wijn heeft én fruitige én aardse aroma’s en dat maakt hem erg bijzonder. Drink hem als een gekoelde rode wijn bij wat te eten. Echt een culinaire wijn!
Sarisa
Vinoloog
Een stukje
achtergrond
Soms blazen wijnmakers eeuwenoude tradities nieuw leven in. Zo laat Leo Uibel deze rosé rijpen en vergisten op amfora: terracotta kruiken. Doordat er aan de bovenkant van de kruik wat zuurstof zit, ontstaat een dun gistlaagje (flor). Dat laagje sluit de wijn af en voorkomt oxidatie (bederf). In de Franse Jura en Spanje is op deze manier eeuwenlang wijn gemaakt. Een bijzondere wijn dus die het proberen waard is.