Verleidelijke fruitige rosé, van handgeplukte druiven.

Sucette Uibel
Druivenras

Zweigelt

Oogstjaar

2020

Type

Rose

Alcohol

11%

Smaak

Fris en Fruitig

Drink temp.

7 - 10 °C

Streek

Niederosterreich, Oostenrijk

Inhoud

0.75 liter

Classificatie

Natuurwijn

Naam

Sucette Rosé

Producent

Weinhof Uibel

Deel deze wijn

In deze ongefilterde rosé uit Oostenrijk komen de aroma’s van aardbei, kruiden, peper en paprika je tegemoet. Een bijzondere wijn die meer smaakt naar een licht gekoelde rode wijn dan naar rosé.

Mondgevoel

Super strak

Filmend

Smaakgehalte

Laag

Hoog

Smaaktype

Heel fris

Rijp

Zoetheid

Droog

Zoet

Drinken bij...

Dit is een gastronomische natuurwijn waar je de tijd voor wilt nemen. Een avondje uitgebreid tafelen bijvoorbeeld, een rustig weekend of als je solo een goed glas wilt drinken. Deze verleidelijke rosé past bij gerechten met veel smaak. Perfect inzetbaar ook bij vegetarische gerechten.

  • Vegetarische gerechten

  • Charcuterie-plank

  • Bospaddenstoelensoep

  • Oostenrijkse gerechten

  • Culinaire BBQ

Deze ongefilterde wijn heeft én fruitige én aardse aroma’s en dat maakt hem erg bijzonder. Drink hem als een gekoelde rode wijn bij wat te eten. Echt een culinaire wijn!
Sarisa
Vinoloog

Een stukje
achtergrond

Soms blazen wijnmakers eeuwenoude tradities nieuw leven in. Zo laat Leo Uibel deze rosé rijpen en vergisten op amfora: terracotta kruiken. Doordat er aan de bovenkant van de kruik wat zuurstof zit, ontstaat een dun gistlaagje (flor). Dat laagje sluit de wijn af en voorkomt oxidatie (bederf). In de Franse Jura en Spanje is op deze manier eeuwenlang wijn gemaakt. Een bijzondere wijn dus die het proberen waard is.

€ 24,95
1