Rijke en aromatische zoete wijn uit Hongarije die op zichzelf al het perfecte dessert is.
De smaak van een Tokaj is met niets te vergelijken. Denk aan perzik, honing, hij is méér dan de moeite waard.
Mondgevoel
Super strak
Filmend
Smaakgehalte
Laag
Hoog
Smaaktype
Heel fris
Rijp
Zoetheid
Droog
Zoet
Drinken bij...
Deze wijn kun je schenken bij het eten, maar ook als aperitief. Het is verrassend waar een zoete Hongaarse wijn als deze allemaal bij past.
Vissalade
Appeltaart
Tiramisu
Desserts met fruit
Blauwe kaas
De trots in mijn wijnkast is een prachtige en dure Tokaji Aszu. Die bewaar ik voor een speciaal moment. Deze Late Sweet is een stukje betaalbaarder en mag daarom tijdens een etentje in het glas. Ik ben echt een groot fan van deze wijn uit Hongarije. Meesterwijnmakers, vind ik ze.
Fred
Vinoloog
Een stukje
achtergrond
Deze Late Sweet wordt gemaakt van – de naam zegt het al – druiven die laat geoogst worden, zo rond eind november. Daardoor krijgt de schimmel botrytis de kans om de druiven aan te tasten. En dat is in dit geval een goede zaak, want dit zorgt ervoor dat de druiven uitdrogen en heel eigen, zoete aroma’s ontwikkelen.